RO
EN

CONTACT

 
 
01
Co

Companie

03
Rs

Resurse

04
Bl

Blog

05
Ev

Evenimente

Cei mai mulţi dintre noi alegem să fim buni: … buni colegi, parteneri de afaceri, profesionişti, părinţi, sportivi, manageri...

Şi cei mai mulţi dintre noi, caută să facă ceva anume mai bine!

Iar coachingul este un instrument care ajută să se atingă această performanţă!

Coaching

Oamenii obişnuiţi realizează lucruri extraordinare,
atunci când sunt pusi în situaţii provocatoare!

Se spune că în coaching este ca în tenis:
“un bun antrenor nu ridică niciodată mingea la fileu, ci îl aleargă pe jucător pe teren astfel încât să găsească singur poziţia potrivită pentru a lovi acea minge!”
John Whitmore

Federatia Internationala de Coaching (ICF) defineste coaching-ul drept un “parteneriat care accelerează ritmul de învăţare al clientului, performanta şi progresul acestuia pe plan personal si profesional”.

Coachingul este ca o călătorie de cunoaştere de sine,
care invită la reflecţie şi înţelegere.

Experienţa în sine, este una care provoacă călătorul la numeroase explorări! Drumul se parcurge în ritmul paşilor călătorului, dovedindu-se uneori că este un drum dificil, în care tentaţia de a alege ,,cărarea” cunoscută  este apăsătoare. Însă noul peisaj ivit in faţa ochilor, ridică entuziasmul descoperirii a noi perspective, care bucură sufletul şi dezleagă energia.La final, când jurnalul îşi completează ultima filă, călătorul îşi recunoaste în mod natural şi firesc resursele şi soluţiile în interior, îşi acceptă starea de ,,a fi”, adaptându-se optim la noi situaţii.

Coachingul este dialog, o comunicare profundă şi specială, sustinută de către coach prin ascultare activă şi utilizarea întrebărilor potrivite.

O altă definiţie, care accentuează caracterul transformator al coaching-ului, este aceea a European Coaching Institute (ECI) – un proces care “îl ajută
pe client să renunţe la ceea ce este acum pentru a deveni ceea ce îşi doreşte
să devină”
.

Astfel, coaching-ul înseamnă transformare – un proces de învăţare prin redefinire.

…pentru ce am putea solicita coaching ?

1. Coachingul executiv - este adresat managerilor de nivel executiv dintr-o companie, cu scopul fie de a-i ajuta în dezvoltarea performanţei, fie de a dezvolta capacităţi de lucru în echipă sau de a gestiona conflicte, proiecte pe diferite niveluri de management.

De regulă, programul de coaching durează 12 şedinţe, care includ 2 şedinţe de evaluare intermediară şi finală. Însă oferta se personalizează pe nevoia reala a clientului/obiectivele acestuia.

2. Coachingul de echipă - este adresat echipelor care vor să-şi optimizeze performanţa.

Spre deosebire de coachingul ,,one-to-one", coaching-ul de echipă este un proces sistemic, în care coach-ul lucrează cu echipa ca entitate.

Coach-ul observă, cere feedback, oferă uneori sugestii specifice care provoacă interacţiuni diferite în cadrul echipei. Scopul coaching-ului de echipă este buna funcţionare a echipei, astfel încât să producă rezultatele cerute si sa atinga obiectivele alocate.

Ceea ce se schimbă prin procesul de coaching de echipă, sunt interacţiunile care generează succesul sau insuccesul echipei.

Iată mai jos câteva beneficii ce pot fi obţinute prin coaching de echipă:

Un program de coaching de echipă poate include o singură şedinţă dar poate ajunge la 10-12, în funcţie de nevoia clientului (organizaţia).

Sesiunea de coaching se poate desfăşura concomitent cu sedinţele/intalnirile de echipă (săptămânale, bilunare, etc). Sesiunea de coaching este integrata acestei intalniri.

Rezervaţi-vă cele 60 minute de coaching! Acestea vor face diferenţa

 


Copyright ©

2018

  LearningPro